اینورتر چیست؟

اینورتر یک تجهیز مبتنی بر الکترونیک قدرت است که در بخش های مختلف صنعتی، خانگی و خودرویی کاربرد دارد. در حالت کلی اینورتر به تجهیزی گفته می شود که ولتاژ DC را به ولتاژ AC تبدیل کند. حال این ولتاژ DC هم می تواند از طریق رکتیفایر یا یکسو کننده و هم می تواند از طریق تجهیزاتی اعم از باتری سیستم های UPS ، سیستم های خورشیدی و یا باتری خودرو تامین شود. برای خرید اینورتر می توانید از فروشگاه آدلیم توان با تضمین کیفیت محصول و قیمت خریداری کنید.
انواع اینورتر
اینورترها از نظر نوع ولتاژ ورودی، شکل موج خروجی، نوع کنترل و بر اساس کاربرد از یکدیگر تفکیک می شوند.
انواع اینورتر از نظر ولتاژ ورودی
ولتاژ ورودی DC : این نوع اینورترها برق جریان مستقیم را به برق جریان متناوب شهری تبدبل می کنند. از کاربرد این نوع اینورتر می توان به استفاده در سیستم های خورشیدی برای تبدیل برق جریان مستقیم باتری ها و پنل های خورشیدی به برق جریان متناوب به صورت منفصل از شبکه یا به صورت متصل به شبکه استفاده نمود. همچنین می توان برق باتری ماشین را به برق شهری تبدیل کرد. جهت خرید و مشاهده قیمت اینورتر تکفاز اینجا کلیک کنید.
ولتاژ ورودی AC : تجهیزاتی که ورودی و خروجی آنها ولتاژ متناوب AC است را درایو گویند که عموما در بازار به اسم اینورتر شناخته می شوند. وظیفه اصلی درایو و اینورتر صنعتی در اصل کنترل و حفاظت الکتروموتور است. ساختار داخلی درایو به صورت AC-DC-AC است، بدین صورت که برق متناوب ورودی ابتدا توسط رکتیفایر به جریان مستقیم تبدیل می شود. سپس توسط سوئیچ های الکترونیک قدرت (اغلب IGBT) به برق جریان متناوب AC تبدیل می شود. درایوها با تغییر فرکانس و ولتاژ خروجی می توانند دور الکتروموتور و سرعت چرخش رتور را تغییر دهند. برای خرید و مشاهده قیمت انواع اینورتر و درایو (VFD) اینجا کلیک کنید.
انواع اینورتر از نظر شکل موج خروجی
اینورتر با شکل موج مربعی: ساده ترین ساختار را در بین اینورترها دارد. این نوع اینورتر نمی تواند بارهای حساس را تغذیه نماید و اغلب برای بارهای اهمی مانند بخاری برقی مناسب است. همچنین هارمونیک شکل موج خروجی این نوع اینورتر بالاست. اینورتر با شکل موج مربعی ارزان ترین نوع اینورتر است.
اینورتر با شکل موج شبه سینوسی: نوع بهبود یافته اینورتر با شکل موج مربعی است که در واقع تلفیقی از شکل موج مربعی و سینوسی است. هارمونیک های خروجی تا حدودی اصلاح و حذف شده اند. این نوع اینورتر برای مصارف تجهیزات خانگی مناسب است. هزینه اینورتر شبه سینوسی نسبت به موج مربعی بیشتر و نسبت به سینوسی کمتر است.
اینورتر با شکل موج سینوسی: بهینه ترین نوع اینورتر از نظر شکل موج خروجی است. شکل موج ولتاژ و جریان خروجی این نوع اینورتر دقیقا مشابه به شکل موج شبکه است و برای بارهای حساس نیز مناسب است. هارمونیک های این نوع اینورتر تا حد قابل قبول حذف شده اند. اینورتر سینوسی نسبت به دو نوع قبلی گران تر است.
انواع اینورتر از نظر نوع کنترل
اینورترهای ولتاژ ثابت (قدیمی): تنظیمات ساده ای دارند و خروجی قابتی تولید می کنند.
اینورترهای کنترل پذیر (هوشمند): می توانند بر اساس نیاز بار و شرایط شبکه خروجی را تنظیم کنند. از نمونه این نوع اینورترها می توان به اینورترهای متصل به شبکه در سیستم های خورشیدی (سانورتر) اشاره کرد.
انواع اینورتر بر اساس کاربرد
اینورترهای صنعتی: برای کنترل موتورهای الکتریکی، پمپ ها و ماشین آلات تحت عنوان درایو یا VFD (Variable Frequency Drive) استفاده می شوند.
اینورترهای خانگی: برای تامین برق اضطراری یا سیستم های خورشیدی خانگی و منفصل از شبکه کاربرد دارند.
اینورترهای خودرویی: برای تامین برق AC از باتری خودرو جهت راه اندازی لوازم برقی کاربرد دارند. جهت خرید و مشاهده قیمت اینورتر خودرو اینجا کلیک کنید.
تا اینجا شما با انواع اینورتر آشنا شدید، چنانچه جهت خرید اینورتر مردد هستید، میتوانید با مشاوران فنی ما در ارتباط باشید تا از خدمات مشاوره رایگان و خرید ما بهره مند شوید.
دیدگاهتان را بنویسید